Over Inhoudelijke Zaken

Onno Aerden

Inhoudelijke Zaken BV levert strategisch communicatieadvies, journalistieke producties en mediamanagement.Eigenaar is Onno Aerden (Breda, 1967), die de afgelopen 25 jaar allerlei leidinggevende posities heeft gehad bij (gedrukte) media. Daarnaast is hij (co-) auteur van boeken over onder meer persoonlijke groei en leiderschap. Hij was vijf jaar lang wekelijks columnist van Het Financieele Dagblad als ‘man van de wereld’ en sinds 2018 wekelijks online-columnist bij Elsevier Weekblad. Voor het FD en andere media schrijft hij essays. In 2016 was hij een jaar lang co-presentator van Z Today, een dagelijks nieuwsprogramma op RTL-Z. Dat ging bijna altijd goed.

Onno Aerden werkte eerder als hoofdredacteur, creative director en publisher bij verschillende uitgeverijen. Met zijn uitgeverij Better Life Publishers geeft hij boeken uit die ons leven willen verdiepen en verrijken. Onno Aerden is via Inhoudelijke Zaken of Speakers Academy ook te boeken als dagvoorzitter, debat-leider of spreekstalmeester. Hij was in 2010 kandidaat-Kamerlid voor de VVD. Hij ontwikkelde voor die partij de politieke activatie-website Lef Moet Lonen.

Aerden was jarenlang lid van de RvT van het Persmuseum in Amsterdam, inmiddels onderdeel van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Onno Aerden doorliep in de winter van 2023 de opleiding tot gecertificeerd toezichthouder bij DeNieuweCommissaris in Wassenaar.

Aerden is afgestudeerd in de Communicatiewetenschap na een propedeuse Politicologie, UvA.